Идеи за кухненски остров

Кухненският остров е едно невероятно допълнение към много домове и позволяват на собствениците на жилища да получат най-доброто от големите кухни. Въпреки това, предвид факта, че съществуват толкова много видове кухненски острови, задължително трябва правилно да планирате кухнята, изхождайки от това как ще използвате вашия кухненски остров.

Погледнете и перфектните интериорни решения за една идеална кухня…

Ето някои страхотни идеи за кухненски остров, които можете да обмислите и да прецените кой е най- подходящ за вашата кухня.

Кухненски шкафове във вид на остров

Кухненските шкафове са задължителни за повечето собственици на жилища с кухненски острови. Съхранението почти винаги е проблем в кухнята, а кухненските шкафове под формата на остров са чудесен начин да се избегне този проблем. Броят и размерът на шкафовете са естествена функция на нуждата. За кухненеският остров, който се използва предимно за готвене, големите шкафове са може би най-добрата идея за съхраняване на големи кухненски елементи и устройства.

Кухненски остров с по- олекотен дизайн

Най-честата грешка, която повечето собственици допускат с осветлението на кухненеския остров е, че не го осветяват достатъчно. Тук не е времето или мястото, за да създавате романтична, слабо осветена обстановка. Разбира се, не може да има основателни причини да желаете приглушено осветление над кухненския остров . За собствениците на жилища, които имат навика да хапват късно вечер, те вероятно не искат силно осветление над острова, което да им свети в сънените очи. Леките димери са идеалната алтернатива за кухненския остров в тази ситуация. Естествено, осветителни тела трябва да отговарят не само на вида на кухненския интериор, но и на размера и формата на вашия кухненески остров.

Стилове кухненски острови

Най-големият въпрос, на който може да се наложи да отговорите, е дали искате или не кухненески остров. Трябва да прецените дали островът отговаря на вашия кухненски интериор и може ли да осигури той достатъчно визуално разнообразие в голямата кухня. Не забравяйте да се вземете предвид не само размера, но и формата на острова.

Кухненеските острови могат да бъдат правоъгълни, квадратни или елипсовидни. Те могат да действат като самостоятелен кухненски бокс или могат да бъдат включени в кухненския триъгълник (трите работни станции, определени от мивка, печка и хладилник). Вашето най-голямо затруднение вероятно ще бъде избора на модел на острова.
Кухненският остров е чудесно решение, но не всяка кухня позволява да се побере. Тази идея може да бъде реализирана в занчително по- просторна кухня в къща или апартамент, разположен на по- голяма площ.