Каква форма на кухненска маса да изберем?

Кухненските маси остават в обзавеждането ви дълго след като сте спрели да ги харесвате. Те са съществена част от обзавеждането, а и никак не са евтини. Изглежда доста снобарско да си купите нова маса, когато тази, която имате, е в много добро състояние. Проблемът е, че масата за хранене, която сте използвали в стария си дом може да не е най-добрият избор за новата ви къща. Или още по-сложно, може да сте наследили маса за хранене и да се чувствате длъжни да запазите. Каквато и да е ситуацията, струва си да се знае коя маса е най-подходяща за вашето пространство и, ако ще използвате масата, която имате, как да извлечете максимума от нея. Разгледайте моделите на кухните на Борман и направете съпоставка с бъдещата Ви нова кухненска маса.

Можете да се информирате и относно подходящите материали при избора на кухненския плот оттук.

Правоъгълна

Правоъгълната маса е най-традиционният избор, но върши също толкова чудесна работа и в по-съвременна обстановка. Много различни модели на правоъгълни маси се предлагат в каталозите на Борман.

Ако вашето пространство се позволява използването на правоъгълна маса, не се страхувайте да използвате тясната страна. Дори и масата, която е 70 см широка, ще позволи да се подредят ястия в средата и най-хубавото е, че ще приюти вашите приятели за хранене близо един до друг.

Овална

Овалните маси могат да внесат усещането за специален повод, независимо дали се храните само със семейството или искате да впечатлите гостите си.

Декоративните крака са идеални за овални маси. Те могат да направят една обикновена овална маса декоративна и традиционна. Тъй като няма остри ъгли, овалната маса позволява да настаните гостите в последната минута с лекота. Просто добавете още един стол.

Обикновените столове тип табуртки могат да бъдат добър избор за малки пространства. Те могат да се приберат под маси с всякаква форма, когато не се използват. Това не само ще даде простор на тези, които работят в кухнята, но също така визуално ще се отвори пространството.

Кръгла

Кръглата маса е най-добрият избор за тези, които искат да имат близост и добър контакт между семейството и приятелите. Всеки може да види и чуе всички на масата, а споделените ястия са лесни за достъп. Сравнете това с вечеря на правоъгълна маса, на която сте принудени да говорите с хората от двете ви страни, дори когато сте изчерпали всички теми, а картофеното пюре, което искате е на другия край на масата.

Ако искате да се поберат повече от четирима души едновременно на кръглата маса, ще трябва да бъде най-малко около 150 см в диаметър.

Имайте предвид, че маси, изработени от дърво или друг визуално твърд материал ще заемат голяма част от визуално пространството. Вместо да намалявате масата, помислете за стъклен плот, която е с основа на звездата. Тя може да направи една стая открита и ефирна, без компромис със стил или размер. Вижте пример на изображението, предложение от Борман в ляво.