Избор на подходяща кухненска мивка и смесител

Всяка кухня има нужда от подходяща мивка и смесител. Когато става въпрос за избор на тези неща, стилът е от второстепенно значение, твърдят специалистите.

Тези, които обзавеждат кухнята, трябва да изберат мивка и смесител, който ще работят добре и ще издържат години ежедневна употреба. За целта, собствениците трябва да са наясно как възнамеряват да използват кухненската мивка. Ето какво трябва да се има предвид, при избора на мивка и смесител

Материал за мивката

Кухненските мивки обикновено са изработени от неръждаема стомана, чугунени с емайлирано покритие, твърди повърхности и композити.

За клиенти, които избират твърда повърхност за мивката като гранит или технически камък, дизайнерите препоръчват мивка от неръждаема стомана, заради възможността да се монтира под плота. Също така, ако собствениците на жилища са склонни да хвърлят разни неща в мивката, неръждаемата стомана също е най-добрият избор.

А знаете ли, че във всяка кухня трябва да има и огледало? Вижте защо…

При покупката на мивка, имайте предвид, че по-ниско габаритната марка на стоманата допринася за по-добро качество на мивката. Някои хора смятат мивката от неръждаема стомана за шумна, но това е проблем, който може да бъде разрешен чрез избора на модел, произведен с технология за звуково усвояване.

Стандартните чугунени кухненски мивки с емайлирано покритие все още имат място в днешната кухня. „Те вероятно сте най-красивата от всички мивките на пазара днес“, казва водещ интериорен дизайнер. Въпреки това, той предупреждава, че емайлът може да се надраска и износи с течение на времето, което не може да направи тази мивка най-добрият избор за хора, които са претенциозни за мивките.

Ако лекота на почистване е важно, мивката с твърда повърхност, която е неразделна част от плота, е подходящ избор.

Мивката с твърда повърхност създават много по добри условия за гладко почистване. Докато малки драскотини могат да бъдат полирани от твърдата повърхност на мивката, материалът е податлив на нараняване и поставянето на горещи съдове директно върху повърхността на мивката може да увреди твърда повърхност.

Композитните мивки, които са по-нов стил мивки, са друг вариант за кухнята. Съществуват няколко вида на композитни мивки на пазара, една от тях е полиестер / акрилната. Очаквайте по-ниска цена и много цветове за избор, това може да се окаже добър вариант мивка за собствениците на жилища с ограничен бюджет. Въпреки това, полиестер / акрилните мивки не са толкова трайни и са по-трудни за почистване.

Брой на мивките

Традиционно, най-много кухни разполагат с двойни мивки. Собствениците на жилища все още ръчно мият големите тенджери, тигани, тави и чинии затова двойните мивки са удобен вариант. Ако пространството е проблем и искате двойна мивка, можете да изберете мивка с две еднакви части. Ако мястото не е проблем, изберете една голяма и една стандартна част.

Кранове

На пазара има огромно разнообразие от смесители, затова изборът зависи от вкуса на стопанина на дома.

Повечето кранове използват касети, сферични или керамични дискови клапани. Кран с керамичен дисков клапан и твърд месингов основен материал ще бъде най-траен. Можете да помислите за удобен удължител на чучура за подпомагане на изплакването на съдовете и чиниите.