Врати от Борман за детската стая

Когато се избира врата за детската стая, предпочитанията на детето трябва да са на първо място. То има собствени желания и разбирания за това, което харесва. Годините също са важни, защото децата често сменят настроенията си докато растат. Те се пристрастяват към различни неща с времето. Фирма Борман от 15 години предлага такива врати за детска стая.

Можете също и да се съобразите с модата при интериорните врати, когато избирате врата за детска стая – вижте след това и тази статия.

По-малките деца възприемат вратата като естествен декор на стаята. За тях е добре тя да бъде с красива рисунка на някой анимационен герой. Ламинираните врати са чудесен избор. Добре е да бъдат леки и да не са направени от масив. Децата трябва да ги отварят лесно, без да се затрудняват.

Задължителното според Борман, е външното покритие да бъде здраво и устойчиво на надраскване. Ще се налага вратата често да се почиства с препарати, защото децата ще я пипат и ще рисуват по тях. Следите от маркери и пастели трябва да се премахват лесно, без това да вреди на вратата. Добра идея е да има частично остъкление в горната част, откъдето родителите да наблюдават стаята, без да се налага да влизат в нея и да смущават игрите на малчуганите. По този начин те ще се чувстват самостоятелни, а възрастните ще ги държат под контрол.

При тинейджърите вратата служи за ограничаване на тяхното лично пространство. Добре е да е изработена от материал, който позволява залепването на лепенки и плакати. Цветът, казват от Борман, не е от значение, защото най-вероятно няма да се вижда през по-голямата част от времето. Остъклението не е добра идея, защото по този начин се нарушава личното пространство в стаята.

Добър вариант е в детската стая да се постави врата с изчистен модел, която да е с неутрален цвят и гладка повърхност. Върху нея могат да се залепят анимационни декорации и фототапети, които впоследствие да се подменят с други, според възрастта на децата. Този вариант при Борман в София, е подходящ за по-дългосрочен план, но невинаги може да съответства на желанията на родителите и децата. Когато се избира врата за детската стая, тя трябва да е общ избор. Хубаво е да се избере оптималният вариант, който да се харесва и на двете поколения.